عینک طبی به عینکی گفته میشود که عدسی آن طوری طراحی شده که پس از برخورد نور، آن را به هم نزدیک یا دور میسازد و سپس فرد میتواند اجسام را بهدرستی ببینند. افرادی که دارای عیوب انکساری چشم هستند باید از عینک طبی استفاده کنند، زیرا این کار به افراد کمک میکند تا بتوانند دید خود را اصلاح کنند. افرادی که دچار نزدیکبینی هستند، از عدسی واگرا یا مقعر و افراد دوربین از عدسی محدب یا همگرا استفاده میکنند، افرادی هم که دارای پیرچشمی هستند بهتر است که از دو عینک، یکی برای دور و یکی برای نزدیک استفاده کنند. افراد آستیگمات هم میتوانند از عینک استوانهای که محور دیدهشان را اصلاح میکند استفاده کنند.
اگر این علائم را داشتید، ممکن است به یک عینک طبی نیاز داشته باشید
علائمی که میتوانند نشاندهنده نیاز شما به عینک طبی باشند، در برخی افراد شدیدتر و در برخی افراد خیلی خفیف هستند یا اصلاً وجود ندارند. بهطورکلی همه این علائم به نوع مشکل بینایی که دارید بستگی دارند. این علائم در هرکسی میتواند متفاوت باشد، اما در اینجا شایعترین علائم را بررسی خواهیم کرد.
· تاری دید
اگر در خواندن کلمات نوشتهشده بر روی کتاب یا برای دیدن اشیایی که با آنها بیش از ده قدم فاصله دارید دچار مشکل هستید، امکان دارد که به مشکل دوربینی یا نزدیکبینی مبتلا شده باشید.
· حساس شدن به تغییر نور
اگر چشمان شما به تغییر نور حساس شدهاند و وقتیکه در تاریکی قرار میگیرید به دلیل تغییر ناگهانی نور قادر به تشخیص اشیا در تاریکی نیستید، این موضوع میتواند نشاندهنده این باشد که چشمهای شما قادر به انطباق نیستند؛ یعنی ماهیچههای چشم شما که در حالت عادی برای تطبیق انقباض انجام میدهند، ضعیف شدهاند و در عملکرد آنها اختلال ایجاد شده است. این مشکلات بیشتر به دلیل افزایش سن بروز پیدا خواهند کرد.
· سردرد مکرر
سردرد میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد که یکی از آنها خستگی و ضعیف شدن چشمها است. افرادی که چشم ضعیفی دارند، هنگام کار کردن با کامپیوتر یا لپتاپ و همچنین خواندن کتاب سردردهای شدید میگیرند، بنابراین اگر این علائم را دارید توصیه میکنیم که هر چه زودتر به چشمپزشک مراجعه کنید.
· ریز کردن چشمها
یکی دیگر از نشانههای ضعف بینایی و نزدیکبینی یا دوربینی، ریز کردن چشمها است؛ درواقع این افراد با ریز کردن چشمها سعی میکنند دید واضحتری داشته باشند. ریز کردن چشم در مواقع عادی مشکلی ندارد، اما اگر متوجه شدید که بهطور مرتب این کار را انجام میدهید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
· دیدن هاله در معرض نور
اگر در اطراف نور یا چراغ احساس میکنید که هاله یا دایرههایی میبینید، این موضوع میتواند نشاندهنده نقص بینایی شما باشد که با یک عینک طبی مناسب برطرف میشود. البته دیدن هاله میتواند یکی از نشانههای آبمروارید هم باشد.
مزایای عینک طبی
استفاده از عینک طبی مزایای زیادی برای شما خواهد داشت؛ بهعنوانمثال چشم شما را در برابر گردوخاک محافظت و دید واضحتری را برای شما ایجاد میکند. همچنین عینک طبی نسبت به لنز طبی قیمت مناسبتری دارد و در مقایسه با لنز طبی، شما میتوانید از عینک طبی در مدت طولانیتری استفاده کنید، زیرا نیاز به تعویض زودبهزود ندارد و همچنین به دلیل قرار گرفتن آن خارج از چشم عفونت و یا مشکلات چشمی دیگری برای شما ایجاد نخواهد کرد و استفاده از عینک در مقایسه با لنز طبی، خشکی چشم برای شما به وجود نمیآورد.
بهطورکلی استفاده از عینک طبی مزایای زیادی دارد، اما اگر عینک خود را از یک جای معتبر تهیه نکنید و عدسی عینک از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد، نهتنها نواقص چشم را برطرف نمیکند، بلکه ممکن است مشکلات دیگری هم برای شما به وجود آورد. بنابراین توصیه ما به شما برای خرید عینک طبی، عینک فراشاد است. در این مجموعه تمام محصولات اورجینال هستند و استفاده از آنها بهترین نتیجه را برای شما به همراه خواهد داشت.
معایب عینک طبی
عینک طبی میتواند معایبی نیز داشته باشد، اما بهطورکلی مزایای آن نسبت به معایب آن بیشتر است. یکی از معایب عینک طبی این است که اگر فریم آن سنگین باشد میتواند بینی شما را اذیت کند، بنابراین توصیه میشود که یک فریم سبک برای آن انتخاب کنید. از دیگر معایب آن نیز میتوان به این اشاره کرد که اگر شیشه عینک شما کثیف شود یا حتی اگر در هوای مرطوب قرار گیرید و شیشه عینک بخار کند، دید شما کم خواهد شد.
ویژگیهای ظاهری عینک طبی
برای اینکه با ویژگیهای ظاهری عینک طبی آشنا شوید، دو بخش اصلی عینک طبی که شامل فریم عینک و عدسی آن است را بررسی خواهیم کرد.
· لنز (عدسی)
عدسی یا لنز مهمترین بخش عینک طبی بهحساب میآید، زیرا موارد درمانی چشم وابسته به همین بخش است که در ادامه به آن بیشتر میپردازیم.
· فریم
فریم یا قاب عینک همان بخشی است که عدسیها را بر روی چشم قرار میدهد. فریمها از نظر جنس و طرح انواع مختلفی دارند. کیفیت مواد بهکار رفته در فریم عینک میتواند در طول عمر و مقاومت آن در برابر فشار و ضربه تأثیر بگذارد. در انتخاب فریم عینک طبی توجه کنید که سبک و مقاوم باشد تا بتواند از عدسی عینک شما محافظت کند.
بهطورکلی عدسی و فریم عینک مهمترین بخشهای آن به شمار میآیند و در هنگام خرید عینک طبی باید از کیفیت هر دو مطمئن شوید. عدسی باید از نظر پزشکی مورد تأیید باشد و چشم بیمار را در برابر خطراتی مثل ضربه و برخورد کاملاً حفظ کند. حال اگر به دنبال خرید عینک آفتابی در مشهد هستید، مجموعه فراشاد بهترین گزینه برای شما خواهد بود، زیرا تمام محصولات آن تأیید شده و باکیفیت هستند و از طرف دیگر اگر شما نیاز به مشاوره داشته باشید، میتوانید از مشاورین آنلاین این مجموعه کمک بگیرید و عینک موردنظر خود را بهصورت آنلاین سفارش دهید.
انواع عینک طبی
همانطور که گفتیم مهمترین بخش عینک طبی لنز آن است. در این بخش قصد داریم محبوبترین و پرکاربردترین لنزها را معرفی کنیم.
· لنز دو کانونی
لنزهای دو کانونی دارای دو نیمه هستند که یکنیمه برای دید بهتر در فاصله دور و نیمه پایین برای دید بهتر در فاصله نزدیک است. درواقع این عینک میتواند دوربینی و نزدیکبینی را همزمان تنظیم کند. بنابراین برای افرادی که نزدیکبینی آنها با افزایش سنشان کاهش پیدا کرده است مناسب خواهد بود.
· لنز سه کانونی
لنز سه کانونی مانند لنزهای دو کانونی میتوانند همزمان نزدیکبینی و دوربینی را اصلاح کنند، اما قابلیت دیگری که دارد این است که به شما کمک میکند تا اشیایی که فاصله کمی با یکدیگر دارند را نیز ببینید.
· لنز پلاریزه
لنزهای پلاریزه شده قادر هستند چشم شما را در برابر اشعه فرابنفش محافظت کنند و علاوهبر اصلاح دید به حفظ سلامت چشمها هم کمک میکنند. این نوع لنز برای افرادی که حساسیت به نور دارند یا افرادی که بهتازگی عمل آبمروارید انجام دادهاند و یا افرادی که بهطورکلی بیشتر از سایرین در معرض نور آفتاب قرار میگیرند توصیه میشود.
· لنز پلی کربنات
لنز پلی کربنات مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه دارد و برای افرادی که فعالیت زیادی انجام میدهند و همچنین کودکان بسیار مناسب است. این نوع لنز، علاوه بر مقاومت و دوام بالا، فیلترهای اشعه فرابنفش داخلی را نیز دارد.
سخن آخر
در این مقاله تمام اطلاعاتی که شما درباره عینک طبی نیاز داشتید را بررسی کردیم. حال اگر نیاز به خرید عینک طبی دارید، میتوانید با اطلاعات کامل به سراغ تهیه آن بروید و از کیفیت لنز و فریم عینک اطمینان حاصل کنید.